Je kunt ons tussen 9:00 en 17:00 uur bereiken op 020-8200 600

Snowtime Travel logo

Vragen, of advies nodig?
Stel je vraag in de live chat

Klanten waarderen ons met een 8.5!

Corona-voucher regeling

Datum 17 april 2020

De wintersport pakketreis die je had geboekt bij Snowtime Travel is vanwege de uitbraak van het coronavirus (COVID-19) noodgedwongen geannuleerd. Als gevolg hiervan ontvang je de Corona-voucher. Zo hoef je niet meteen te beslissen voor welke nieuwe vakantie je kiest. Alle hoofdboekers hebben inmiddels per e-mail alle informatie ontvangen over hoe de voucher kan worden geactiveerd. We raden je aan om de regeling goed door te lezen.

Op de door Snowtime Travel uitgegeven Corona-voucher staat specifiek vermeld:

 • Naam ‘Corona-voucher’;
 • Achternaam hoofdboeker;
 • E-mailadres hoofdboeker;
 • Webnummer oorspronkelijke boeking;
 • Unieke vouchercode (8 tekens, hoofdlettergevoelig);
 • Uitgiftedatum;
 • Einddatum;
 • Waarde;
 • Mededeling dat SGR garantieregeling van toepassing is.

Uitsluitend de door Snowtime uitgegeven Corona-voucher met deze informatie is geldig.

Met ingang van 16 maart 2020 beschouwt Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) de door Snowtime Travel (Snowtime) uitgegeven Corona-vouchers als vallende onder de dekking van de SGR in de zin van artikel 3 van de SGR garantieregeling met inachtneming van punt 2 t/m 7 van dit besluit. 

 1. Meer informatie over de Corona-voucher is middels een begeleidende mail aan de hoofdboeker gestuurd. 
 2. Snowtime is aangesloten bij de SGR. Naar aanleiding van de uitzonderlijke situatie die is ontstaan, heeft de SGR samen met de ANVR de Corona-voucher ontwikkeld. Deze voucher valt onder de dekking van de SGR. Dit betekent dat in het geval een aangesloten reisorganisatie failliet gaat en je nog een ongebruikte Corona-voucher hebt, de waarde ervan wordt vergoed door de SGR. De specifieke voorwaarden om aanspraak te maken op deze regeling kun je vinden op www.sgr.nl. Hiermee blijf je de zekerheid houden dat jouw reeds betaalde reissom veilig is gesteld.
 3. Aanspraken die voortvloeien uit een geannuleerde reis anders dan een voucher vallen niet onder de garantieregeling van SGR. Ook wanneer de Corona-voucher wordt overgedragen of doorverkocht aan derden, valt deze niet meer onder de garantieregeling van de SGR.
 4. De Corona-voucher is persoonsgebonden en kan niet worden doorverkocht of overgedragen. Indien de (schrijfwijze van de) achternaam van de hoofdboeker afwijkt van de op de Corona-voucher vermelde hoofdboeker, of het e-mailadres van de hoofdboeker correspondeert niet met de vouchercode, dan kan de Corona-voucher niet worden gebruikt. 
 5. De Corona-voucher wordt door Snowtime eenmalig uitgegeven aan de hoofdboeker van de geannuleerde reis. Snowtime draagt geen verantwoordelijkheid voor verlies van de voucher en kan de oorspronkelijke voucher niet vervangen door een Corona-voucher met een nieuwe code. Bewaar de voucher dus goed.
 6. De Corona-voucher is geldig tot een (1) jaar na uitgiftedatum. Deze datum staat vermeld op de voucher en is bindend. Je kan jouw Corona-voucher gebruiken tot uiterlijk 16 april 2021. De Corona-voucher dient vóór 1 juni 2020 geactiveerd te worden door middel van het aanklikken van de bevestigingsknop onderaan deze regeling. De Corona-voucher kan niet worden gebruikt indien de bovenstaande handeling niet heeft plaatsgevonden.
 7. Vóór de op de voucher vermelde einddatum dient de nieuwe reis door de hoofdboeker te zijn geboekt en bevestigd door Snowtime. De uiterlijke aankomstdatum van de nieuwe reis is 6 mei 2021.    
 8. De Corona-voucher, uitgegeven door Snowtime Travel, is alleen te gebruiken bij het boeken van een nieuwe wintersportreis binnen het aanbod van Snowtime.
 9. Onze accommodatie leveranciers geven eveneens vouchers uit. De besteding van deze Corona-voucher kan daarom worden beperkt tot leveranciers van de oorspronkelijk reis.
 10. In principe dien je zelf je nieuwe reis te boeken, Snowtime zal je hierbij zo goed mogelijk assisteren. Het door Snowtime één-op-één overzetten van de geannuleerde boeking naar een nieuwe boeking is alleen mogelijk als je Snowtime hiertoe schriftelijk opdracht geeft. Dit in verband met de persoonlijke vouchercode.
 11. Je bent zelf verantwoordelijk voor het invullen van de juiste (persoons)gegevens. Snowtime aanvaardt geen aansprakelijkheid voor verkeerde of niet-ingevulde gegevens. Als hoofdboeker heb je het recht om andere reisgenoten te boeken dan in je oorspronkelijke boeking. 
 12. In beginsel verzoeken we je om een nieuwe reis te boeken met een reissom van een soortgelijke waarde als de oorspronkelijke reis. Mocht je nieuwe reis goedkoper zijn, dan blijft het restant behouden op je voucher voor een volgende boeking. De voucher behoudt zijn geldigheid van een jaar (zie punt 6), waarbinnen je nog een reis kunt boeken. 
 13. Indien je nieuwe wintersportreis duurder is dan je oorspronkelijk geboekte reis, wordt het tegoed van je voucher als geheel verbruikt. Je ontvangt dan een aanvullende factuur met daarop het te betalen restantbedrag. Hiervoor gelden de reguliere voorwaarden zoals vermeld op onze website. Na bevestiging van de nieuwe boeking vervalt je Corona-voucher.
 14. Wanneer je via Snowtime in je oorspronkelijke boeking een reis- of annuleringsverzekering bij Allianz had afgesloten, dan wordt de dekking meegenomen naar je nieuwe boeking, mits geboekt voor 31 december 2020. De reisdatum mag in 2021 liggen. Indien de nieuwe reissom hoger is dan de oorspronkelijke reissom, dan wordt een opslag op de premie in rekening gebracht. Voor uitgebreidere informatie verwijzen we je naar de voorwaarden van Allianz. 
 15. Op het moment dat de door jou oorspronkelijk geboekte accommodatie beschikbaar is voor volgend seizoen, zal Snowtime je daarover informeren. 
 16. Op je nieuwe boeking zijn de reguliere algemene voorwaarden van Snowtime en de ANVR-Reizigersvoorwaarden van toepassing. Je kunt deze voorwaarden hier nalezen.  
 17. Indien je de Corona-voucher in beginsel niet accepteert, dan zal Snowtime je de betaalde reissom van je oorspronkelijke boeking terugbetalen. Houd hierbij rekening met een termijn van 12 maanden na de op de voucher vermelde uitgiftedatum. Snowtime erkent dat je een vordering hebt op de organisatie ter omvang van de door jou (aan)betaalde reissom. 
 18. De genoemde vordering wordt niet gedekt door het SGR garantiefonds. Dit is zo bepaald door de SGR en de ANVR en wordt ondersteund door het Ministerie van Economische Zaken (EZ) en de Autoriteit Consument en Markt (ACM). 
 19. Indien je de Corona-voucher hebt geaccepteerd maar op een later moment aangeeft wegens een gefundeerde omstandigheid geen gebruik te kunnen maken van jouw voucher, dan zal Snowtime je de betaalde reissom terug betalen, en worden punt 17 en 18 van deze regeling van toepassing. 

— / —

 

Ontvang aanbiedingen, nieuws en tips;

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Menu

Zoeken op Snowtime.nl

Zoek op: Dutchweek, Val Thorens, Sölden, Oostenrijk,