Je kunt ons tussen 9:00 en 17:00 uur bereiken op 020-8200 600

Snowtime Travel logo

Vragen, of advies nodig?
Stel je vraag in de live chat

Klanten waarderen ons met een 8.5!

Corona FAQ’s

Geüpdatet op maandag 3 april 2020, 17:00 uur.

Beste Snowtime klant, 

Op deze pagina geven we je meer informatie over de procedure die wij volgen met betrekking tot het coronavirus. Echter, omdat dit ook voor ons een nieuw en onbekend gebied is, zal de informatie voortdurend in beweging zijn. Het behoeft geen toelichting dat wij deze situatie ten zeerste betreuren. We zullen de site regelmatig aanpassen waar nodig.

Communicatierichtlijnen met betrekking tot het coronavirus

Een gedeelte van het Snowtime team werkt uit voorzorg thuis. De wachttijden aan de telefoon of op de chat kunnen hierdoor oplopen. We willen je dan ook bij voorbaat danken voor jullie begrip. Om de communicatie zo vlot en gestructureerd mogelijk te laten verlopen, vind je hieronder onze richtlijnen met betrekking tot het contact: 

  1. Wij zullen jou contacteren. Dit doen wij in chronologische volgorde op basis van de aankomstdatum van de boeking.
  2. De antwoorden op de meest gestelde vragen, proberen wij zoveel mogelijk te verzamelen in onderstaand FAQ-overzicht. 
  3. Wij houden onze website up-to-date. Zodra wij meer informatie van autoriteiten ontvangen, brengen wij je op de hoogte.

Reisadvies

De Franse regering heeft op 15 maart 2020 aangekondigd de grenzen te zullen sluiten. Vanaf 15 maart 2020 moesten, in opvolging van dit besluit,  ook hotels en résidences hun deuren sluiten. Vanuit Nederland en het RIVM geldt op dit moment code oranje. 

Alle skigebieden in Oostenrijk zijn gesloten en er geldt code oranje, behalve voor Ischgl, daar geldt code rood.

In Italië zijn alle skigebieden gesloten en geldt code oranje en voor sommige plaatsen in noord-Italië geldt code rood. 

Dutchweek Snowtime 2020

Nee, Val Thorens heeft laten weten dat het dorp en het skigebied na de sluiting niet meer zal heropenen. Dit betekent dat we gedwongen zijn, met pijn in ons hart, de Dutchweek Snowtime 2020 te moeten annuleren.

De Dutchweek Snowtime 2021 zal plaatsvinden van 1 t/m 8 mei 2021.

Afhandeling annulering

Wij houden je zo veel mogelijk op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Alle hoofdboekers van een Snowtime wintersport met aankomstdatum in de periode 21 maart t/m 25 april hebben via de mail vier updates ontvangen. Deze mails zijn verstuurd op 16 maart, 20 maart, 27 maart & 3 april. Heb je deze mails niet ontvangen? Bekijk dan je spam-inbox of stuur een mail naar reservation@snowtime.nl zodat wij deze mails nogmaals kunnen versturen.

Alle hoofdboekers van een Snowtime wintersport met aankomstdatum 14 maart worden apart via de mail op de hoogte gehouden.

Snowtime Travel is de afgelopen tijd in nauw overleg geweest met de ANVR en de SGR. Er is besloten om een gegarandeerde oplossing te bieden in deze exceptionele situatie door middel van de uitgifte van een Corona-voucher. Een Corona-voucher vertegenwoordigt de reeds (aan)betaalde reissom van je geannuleerde pakketreis en geeft het recht op het boeken van een nieuwe wintersportreis binnen het aanbod van Snowtime. Je wintersport is geannuleerd, maar je bent je geld niet kwijt.

Binnenkort ontvang je van ons een mail met daarin aanvullende informatie en jouw unieke Corona-voucher. Wij verwachten deze mail rond half april naar je te kunnen sturen.

Daar kunnen we helaas nu geen uitspraak over doen. We zijn daarin afhankelijk van meerdere partijen en willen dat dit op een zorgvuldige manier gebeurt. Zodra er meer informatie bekend is, zullen we onze klanten direct informeren. We doen hierbij een beroep op ieders geduld. 

Als je al een annulering per mail aan ons had doorgegeven, dan blijft die annulering van kracht volgens de reguliere ANVR voorwaarden. Via de mail ben je hierover ingelicht. 

Nee, dat is helaas niet mogelijk. Je pakketreis voor een wintersport is noodgedwongen geannuleerd als gevolg van de de uitbraak van het coronavirus (COVID-19). Daardoor gelden de reguliere annuleringsvoorwaarden niet meer.

Op dit moment is niet mogelijk losse vragen in behandeling te nemen die betrekking hebben op het verzetten van wintersportreizen. We verzoeken je dan ook vriendelijk om onze vervolgmail met aanvullende informatie af te wachten. Wij verwachten deze mail rond half april naar je te kunnen sturen.

Ja, de SGR beschouwt de door Snowtime Travel uitgegeven Corona-vouchers als vallende onder de dekking van de SGR in de zin van artikel 3 van de SGR garantieregeling met inachtneming van punt 2 t/m 7 van dit besluit.

Om de vouchers op een veilige en secure manier te kunnen versturen en verwerken, moeten er forse aanpassingen gedaan worden in ons automatiseringssysteem. Daar wordt op dit moment hard aan gewerkt.

Verdere berichtgeving over de uitgifte van deze voucher kun je rond half april verwachten.

​Dit dien je bij je verzekering na te vragen. Het verschilt namelijk enorm per verzekering.  Hierbij een link waarbij je een overzicht aantreft van vergoedingen specifiek per (reis)verzekeraar.

Het calamiteitenfonds zegt niets uit te keren. Zij keren alleen uit bij een natuurramp of bijv een terroristische aanslag. 

  • Ruim 32 jaar ervaring
  • Beoordeeld met een 8.5
  • Veel persoonlijke aandacht

Ontvang aanbiedingen, nieuws en tips;

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Menu

Zoeken op Snowtime.nl

Zoek op: Dutchweek, Val Thorens, Sölden, Oostenrijk,