Je kunt ons tussen 9:00 en 17:00 uur bereiken op 020-8200 600

Snowtime Travel logo

Vragen, of advies nodig?
Stel je vraag in de live chat

Klanten waarderen ons met een 8.5!

Corona FAQ’s

Geüpdatet op donderdag 17 juli 2020

Beste klant of bezoeker,

Op deze pagina geven we je meer informatie over de procedure die wij volgen omtrent het coronavirus. Het behoeft geen toelichting dat wij deze situatie ten zeerste betreuren. Wij houden onze website zo goed mogelijk up-to-date. 

Vragen t.a.v. COVID-19

Het Snowtime team werkt uit voorzorg thuis. Ons kantoornummer staat doorgeschakeld naar een van onze medewerkers of naar onze telefoonservice. Om de communicatie zo vlot en gestructureerd mogelijk te laten verlopen, vind je hieronder:

  1. De meest gestelde vragen en bijbehorende antwoorden in onderstaand FAQ-overzicht;
  2. De verwijzing naar de Corona-voucher regeling. Deze kun je hier nalezen.

Dutchweek Snowtime 2021

De Dutchweek Snowtime 2021 zal plaatsvinden van 1 t/m 8 mei 2021.

Berichten uit de media

Uitspraak Europese Commissie

Op 13 mei heeft de Europese Commissie aanbevelingen gedaan aan de EU-lidstaten over het gebruik van de voucher als alternatief voor een cash refund. In het nieuws werd vooral gesproken over het feit dat de voucher niet verplicht mag worden gesteld. Frank Radstake (Consumentenzaken & Sociaal Beleid ANVR) benadrukt dat dit in Nederland niet het geval is, en dat de vouchers die zijn uitgegeven in Nederland daarmee voldoen aan de aanbevelingen van de Europese Commissie. Vouchers die aan de aanbevelingen van de Europese Commissie voldoen, ontvangen wel degelijk steun en de Europese Commissie roept consumentenorganisaties op om reizigers aan te moedigen om de voucher te accepteren. Je kunt dit nalezen op de ANVR-site.

Wat is het gevolg?

Klanten van Snowtime Travel die in het bezit zijn van een Corona-voucher, hebben vanaf het moment van uitgifte al het recht om zelf het besluit te nemen om de Corona-voucher te accepteren of te kiezen voor een cash refund. Let op! Je dient je voucher te activeren vóór 1 juni 2020. Tot die tijd is je geld nog niet gedekt door de SGR. Heb je de voucher wel geactiveerd? Dan is je volledig (aan)betaalde reissom volledig gedekt door de SGR.

Uitspraak minister van Nieuwenhuizen

Op 14 mei heeft minister van Nieuwenhuizen bekend gemaakt de aanwijzing aan de toezichthouder ILT (Inspectie Leefomgeving en Transport) in te trekken. Deze aanwijzing had betrekking op het controleren van de terugbetalingsverplichting van klanten binnen 7 dagen na annulering binnen de airline industrie. Dit kun je nalezen op de ANVR-site via nieuwsbericht 1 en nieuwsbericht 2.

Wat is het gevolg?

De aanwijzing aan de ILT die minister Van Nieuwenhuizen een paar maanden geleden gaf, en nu weer heeft ingetrokken, gaat niet over pakketreizen, maar over losse vliegtickets. Deze uitspraak is dus niet van toepassing op het termijn van terugbetaling waar Snowtime Travel mee te maken heeft. Daarentegen heerst ook in de reisbranche het probleem dat het nu niet lukt te kunnen voldoen aan de wettelijke reguliere terugbetalingstermijn van 14 dagen. Wanneer je de voucher niet accepteert, erkent Snowtime dat je een vordering hebt op de organisatie ter omvang van de door jou (aan)betaalde reissom. Houd hierbij rekening met een termijn van 12 maanden na de op de voucher vermelde uitgiftedatum.

Daarnaast is je reeds (aan)betaalde reissom bij een eventueel faillissement op basis van de Europese wetgeving en de huidige SGR-regeling wél gedekt indien je de voucher accepteert en dit bedrag is níet gedekt als je in afwachting bent op een cash refund. Het advies volgt dan ook nog steeds om de voucher zo snel mogelijk (vóór 1 juni 2020) te activeren.

Afhandeling annulering

Zoals bekend is de wintersport pakketreis die je had geboekt bij Snowtime Travel vanwege de uitbraak van het coronavirus (COVID-19) noodgedwongen geannuleerd. Met deze Corona-voucher, die is ontwikkeld door de ANVR en de SGR, wordt een gegarandeerde oplossing geboden voor zowel jou als klant als voor Snowtime Travel. Met ingang van 16 maart 2020 beschouwt de SGR de door Snowtime uitgegeven Corona-vouchers als vallende onder de dekking van SGR in de zin van artikel 3 van de SGR garantieregeling met inachtneming van punt 2 t/m 7 van dit besluit. Bovendien wordt de Corona-voucher breed gedragen, heeft de goedkeuring van het Ministerie van Economische Zaken (EZ) en de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

Voor jou betekent het dat je reeds (aan)betaalde reissom middels het voucher gedekt is door de SGR en niet verloren gaat. De voucher geeft je het recht op het boeken van een nieuwe wintersportreis binnen het aanbod van Snowtime.

Op 16 april 2020 heb je een mail ontvangen met daarin aanvullende informatie en jouw unieke Corona-voucher. Heb je de mail niet ontvangen? Bekijk dan je spam-inbox of stuur een mail naar reservation@snowtime.nl zodat wij de mail nogmaals kunnen versturen. Heb je via een groep of skibaan geboekt? Dan heb je de Corona-voucher van je groepsvertegenwoordiger ontvangen. Neem contact op met je groep als je de voucher niet hebt ontvangen.

Met de voucher en unieke code kun je een nieuwe boeking maken zodra ons aanbod voor winterseizoen 2020-2021 online staat.

De voucher wordt toegekend aan de hoofdboeker van de wintersportreis die geannuleerd is als gevolg van het coronavirus. De Corona-voucher is persoonsgebonden en kan niet worden overgedragen of verhandeld. De hoofdboeker is vrij om te bepalen wie zijn medereizigers worden bij de nieuwe wintersportvakantie. Alleen met een correcte combinatie van het e-mailadres van de hoofdboeker en de daaraan gekoppelde vouchercode, kan de Corona-voucher worden ingewisseld.

Het tegoed van een Corona-voucher is maximaal 12 maanden geldig na datum van uitgifte. Zowel de uitgiftedatum als de einddatum staan vermeld op je voucher. Het tegoed van jouw Corona-voucher is te gebruiken voor het boeken van een nieuwe wintersportreis uit het online aanbod van Snowtime. De verblijfsdatum en bestemming zijn naar keuze maar de aanvangsdatum van je nieuwe boeking dient te zijn in het winterseizoen 2020-2021. Concreet: de voucher werd uitgegeven op 16 april 2020, met je Corona-voucher kun je boeken tot en met 15 april 2021. De voucher kan je gebruiken voor hrt gehele winterseizoen 20/21, inclusief de Dutchweek Snowtime, maar niet meer voor de kerstvakantie 2021.

Het waardebedrag staat bovenaan je voucher vermeld en betreft maximaal het bedrag dat je reeds voor jouw wintersport-pakketreis aan Snowtime Travel hebt (aan)betaald ten tijde van annulering. De reissom van je nieuwe wintersportreis dient van een soortgelijke waarde zijn als die van de originele reis. Als je het gehele bedrag hebt betaald, dan vertegenwoordigt de waarde van je voucher ook de boekingskosten en de premie voor eventueel afgesloten verzekeringen.

Onderaan de mail die je van ons hebt ontvangen op 16 april 2020 staat een link om het activeren van je voucher te starten. Door op de link te klikken, verschijnt de Corona-voucher regeling. Lees die regeling goed door. Door vervolgens op de bevestigingsknop te klikken, activeer je automatisch je vouchercode. Let op: je dient de voucher te activeren vóór 1 juni 2020.

Aan de rechterkant van je voucher staat een unieke code bestaande uit 8 tekens (cijfers, kleine letters en hoofdletters). De code is hoofdlettergevoelig!
Bij het boeken van je nieuwe wintersportreis kun je de vouchercode invullen bij boekingsstap 2 in het daarvoor bestemde “Corona-voucher” veld. Het tegoed van je voucher wordt automatisch verrekend. In principe dien je zelf je nieuwe reis te boeken, Snowtime zal je hierbij zo goed mogelijk assisteren. Het door Snowtime één-op-één overzetten van de geannuleerde boeking naar een nieuwe boeking is alleen mogelijk als je ons hiertoe schriftelijk opdracht geeft. Dit in verband met de persoonlijke vouchercode.

Indien de reissom van je nieuwe boeking minder is dan de waarde van je voucher, staat er zowel op de kassabon als op de factuur vermeld wat het resterende voucher tegoed is. Dit tegoed kun je inzetten bij een andere wintersportvakantie door dezelfde vouchercode nogmaals te gebruiken.

Indien je het volledige tegoed van de voucher gebruikt, is de voucher ingewisseld en kan deze niet meer worden gebruikt. Je zult van ons een aanvullende factuur ontvangen met het resterende bedrag.

Het online aanbod voor winterseizoen 2020-2021 zal de komende periode dagelijks worden uitgebreid. Check onze website regelmatig!

De Corona-voucher regeling verschijnt nadat je het activeren van je Corona-voucher hebt gestart. Lees deze goed door! Na het activeren kun je regeling hier nalezen.

Ontvang aanbiedingen, nieuws en tips;

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Menu

Zoeken op Snowtime.nl

Zoek op: Dutchweek, Val Thorens, Sölden, Oostenrijk,