Je kunt ons tussen 9:00 en 17:00 uur bereiken op 020-8200 600

Snowtime Travel logo

Vragen, of advies nodig?
Stel je vraag in de live chat

Klanten waarderen ons met een 8.5!

Wintersport Espace Diamant en Les Saisies

De hellingen van het mooie skigebied Espace Diamant flonkeren in de zon inderdaad als diamanten. Zij bieden een uniek panorama en de ligging is dusdanig zonnig, dat je zelden op andere plaatsen tegenkomt. Skigebied Espace Diamant ligt vlak bij de majestueuze Mont Blanc, en daar zit ‘m nou net de kneep. Door de geografische ligging ten opzichte van de Mont Blanc worden de weersomstandigheden gunstig beïnvloed en kun je in Espace Diamant uitgaan van goede sneeuwcondities, tot laat in het winterseizoen.

Bekijk alle vakanties in Espace Diamant  

Gebiedsinformatie Espace Diamant


Aantal combinatie cabine-stoeltjesliften 0
Hoogste punt skigebied 2069 m.
Langlaufen Ja, 120 km
Lengte groene pistes 0 km
Off piste route 1
Laagste punt skigebied 1600 m.
Aaneengesloten skigebied
Lengte blauwe pistes 108 km
Lengte rode pistes 62 km
Lengte zwarte pistes 22 km
Lengte alle pistes 192 km
Gletsjer
Aantal sleepliften 49
Aantal stoeltjesliften 30
Aantal gondel- en cabineliften 0
Snowpark

Uitklappen

Bereikbaarheid:
Liften:
Piste:
Skischolen:
Veiligheid:

  Over Espace Diamant

Espace Diamant skigebied

Tien jaar terug werden de kleine nabijgelegen skigebieden Flumet, Crest Voland en Praz-sur-Arly aaneengesloten met het skigebied Espace Crystal; Espace Diamant was een feit! Het resultaat mag er zijn, een erg leuk, aantrekkelijk skigebied met 192 kilometer aan pistes. Middelgroot, en ruimschoots voldoende om zeer interessant te zijn voor een brede doelgroep, maar zeer zeker voor families. En wat weinig mensen weten is dat het skigebied pas in de 3de week van april haar skipoortjes sluit, dat zegt wel iets over de sneeuwzekerheid! Een belangrijk detail dat we ook met je willen delen is dat de ondergrond niet rotsachtig is, maar dat het alpenweides zijn. Een dunne sneeuwlaag van tientallen cm’s is voldoende om hier heerlijk te kunnen skièn of boarden.
Het dorp met het meeste aanzien in Espace Diamant is ongetwijfeld Les Saisies. Het is een prettig en authentiek dorp, dat door de perfecte ligging de beste zon- en sneeuwcondities van heel Espace Diamant biedt. Les Saisies is qua hoogteligging uitermate geschikt voor families met kinderen, en met 120 km aan loipes ook zeer interessant voor de veeleisende langlaufer.

Wintersport in Espace Diamant

Tijdens je wintersport in Espace Diamant word je door het 192 km grote skigebied uitgedaagd om pistekilometers te maken. Ruim de helft van Espace Diamant, 108 kilometer, is blauw en groen. Zo’n 62 kilometer is rood en de resterende 22 kilometer is zwart. Kenmerkend voor Espace Diamant zijn de brede pistes. Je skiet of board veelal in bosrijk gebied, en je kunt op de open sneeuwvlaktes rondom de Bellasta-lift ook offpiste uit je dak gaan, en dat alles met een onvergetelijk uitzicht op de Mont Blanc. Espace Diamant is een allemansvriend, omgeven door prachtige natuur en erg leuk om van het ene naar het andere dorp te skiën of boarden 96 in totaal). Een onderbelicht groot voordeel is dat je hier de alpine sport, langlaufen en wandelen met elkaar kunt combineren. Er is van alles te doen voor kinderen, de ouders én de grootouders. Het nieuwe Aquacenter Le Signal en de Mountain Twister sleebaan zijn hier mooie voorbeelden van. Een supercombi dus! Les Saisies is uitstekend bereikbaar vanaf Albertville (40 min) en ligt op slecht  rijden van Genève Airport (90 min).

Bekijk alle vakanties in Espace Diamant  


  Over Frankrijk

Wintersport in Frankrijk staat vaak voor een verblijf in hooggelegen dorpen aan de voet van een mega skigebied. Maar op wintersport Frankrijk heeft ook een andere kant. Authentieke bergdorpjes die de charme en sfeer hebben weten vast te houden en waar je behalve goed kunt skiën en snowboarden ook aandacht is voor wellness, restaurants en winkelen. Bovendien zijn veel dorpen ingericht op families met kinderen. De sneeuwskituinen ‘Jardin des Neiges’ kun je vaak makkelijk vanuit je accommodatie bereiken en op veel crèches zijn kinderen vanaf 6 maanden al welkom. Wat ook opvalt in Frankrijk is dat er in de skigebieden naast zwart, rood en blauw tevens makkelijke groene pistes zijn.

Wintersport in Frankrijk betekent vaak wintersport in een appartement of chalet. Vandaag de dag vind je echter in de Franse Alpen veel chalet-résidences waar prachtige appartementen in alle soorten en maten zijn ondergebracht, met meerdere badkamers en een goede keuken. Bijzonder aan een dergelijke accommodatie is dat ze een wellness hebben met zwembad, sauna’s, fitness en massage-salon!

Lees meer over Frankrijk

  Espace Diamant Op de kaart


  Accommodaties in Espace Diamant

Bekijk alle accommodaties in Espace Diamant  

Ontvang aanbiedingen, nieuws en tips;

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Menu

Zoeken op Snowtime.nl

Zoek op: Dutchweek, Val Thorens, Sölden, Oostenrijk,