Je kunt ons tussen 9:00 en 17:00 uur bereiken op 020-8200 600

Snowtime Travel logo

Vragen, of advies nodig?
Stel je vraag in de live chat

Klanten waarderen ons met een 8.5!

Zekerheid in onzekere tijden

Het zijn onzekere tijden, en daar heb je als consument last van. Snowtime probeert er alles aan te doen om deze onzekerheden zoveel mogelijk weg te nemen. Hoe? Dat lees je hieronder. 

Vanaf het moment dat het corona-virus Europa in maart 2020 overdonderde, is Snowtime allereerst bezig geweest om de afhandeling van de geannuleerde reizen op een zo correct mogelijke manier uit te voeren. Van klanten krijgen we hierover veel complimenten, dat doet goed en geeft vertrouwen!

Vervolgens hebben we ons toegelegd op een goede voorbereiding op een wereld mét corona. Als winterspecialist wil Snowtime niets liever dan zekerheid bieden aan haar klanten in deze onzekere tijden.

Versoepeling annuleringsvoorwaarden

Gelukkig merken we dat er weer volop interesse is om komend seizoen op wintersport te gaan. Om de grootste onzekerheden weg te nemen, heeft Snowtime voor de meeste accommodaties de annuleringsvoorwaarden weten te versoepelen. Dit betekent dat je vaak nog tot 5 weken voor aankomstdatum je reis kosteloos kan annuleren! Om het makkelijk te maken, kun je in één oogopslag zien wat de annuleringstermijn is van jouw favoriete accommodatie. Ook hebben we hiervoor een speciale “Gratis annuleren t/m” filter ingesteld. Mocht de versoepelde termijn zijn afgelopen, dan gelden de reguliere ANVR-voorwaarden.

N.B. Voor de Dutchweek Snowtime hanteren we de reguliere ANVR- annuleringsvoorwaarden.

Algemene corona-maatregelen skigebieden

De meeste skigebieden hebben inmiddels een ‘basis pakket’ aan corona maatregelen voor het komende winterseizoen samengesteld. Bergdorpen die deze zomer open waren en de skiliften hebben ingezet voor wandelaars en mountainbikers, hebben al veel ervaring opgedaan met wat belangrijke en ook uitvoerbaar is. Veelal gaat het om vergelijkbare maatregelen met een algemeen karakter. In bovenstaande afbeelding vind je de belangrijkste maatregelen terug. Neem ook de samenvatting hieronder door:

Algemeen

 • In veel skigebieden zijn informatieborden geplaatst met daarop de veiligheidsregels (o.a. in restaurants, winkels en bij de skiliften);
 • In wachtrijen en openbare ruimtes dient 1 tot 1,5 meter afstand in acht te worden genomen en is het dragen van een mondkapje vaak verplicht;
 • Er zijn voldoende mogelijkheden om je handen te desinfecteren.

Skiliften & pistes

 • Skiliften worden dagelijks meerdere keren gedesinfecteerd;
 • Medewerkers die met bezoekers in contact komen, dienen een mondkapje te dragen;
 • Als bezoeker is het dragen van een mondkapje in skiliften en liftstations vaak verplicht;
 • Er wordt zover nu bekend geen limiet gesteld aan het maximaal aantal wintersporters in het skigebied;
 • Gezinnen en personen die bij elkaar horen, mogen samen in de lift.

Materiaalhuur en lessen

 • In skishops voor materiaalhuur worden vaak verplichte looproutes gehanteerd;
 • Bij ski- en snowboardlessen is er sprake van een maximaal aantal leerlingen per klas;
 • Ski- en snowboardleraren dragen een mondkapje.

Zeker van je zaak

Wat bij het boeken van je wintersportvakantie zeer belangrijk is om je te realiseren: Snowtime is aangesloten bij de SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden). Dit betekent dat de SGR garant staat voor de door jou (aan)betaalde reissom. Mocht er dus onverhoopt een extreme situatie ontstaan waardoor Snowtime failliet zou gaan, dan krijg je de (aan)betaalde reissom terug. Zie voor meer informatie de site van de SGR: https://www.sgr.nl/

Reisadviezen

Snowtime houdt uiteraard nauwlettend de reisadviezen in de gaten die vanuit de overheid worden gegeven, maar het is uiteindelijk ook jouw verantwoordelijkheid om je goed te laten informeren voordat je op reis gaat.

De reguliere annuleringsvoorwaarden van de ANVR zijn van kracht zolang Snowtime de reis kan/mag uitvoeren. Mocht je zelf willen annuleren, omdat er bijvoorbeeld in het skigebied bepaalde maatregelen van kracht zijn, dan is het dus heel belangrijk om goed te weten wat de reguliere ANVR-voorwaarden op dat moment zijn.

Mocht je een accommodatie hebben geboekt met een versoepelde annuleringsvoorwaarde (zie kopje ‘Versoepeling annuleringsvoorwaarden’), dan kun je de reis kosteloos annuleren zolang je nog binnen de aangegeven annuleringstermijn zit. 

Reis niet uitvoerbaar code oranje of rood

In het geval dat Snowtime, bijvoorbeeld door het sluiten van landsgrenzen of van de bestemming waar je naar zou afreizen (code oranje of rood), niet in staat is de geboekte pakketreis uit te voeren, dan is Snowtime genoodzaakt de reis te annuleren. Je hebt dan recht op restitutie van je (aan)betaalde reissom. Het kan zijn dat de SGR, net als tijdens de afgelopen periode, hiervoor een voucher-regeling in het leven roept, waarbij de SGR garant zal staan voor je betaalde reissom.

Vertrouwen

Wij hebben er alle vertrouwen in dat we een mooi wintersportseizoen tegemoet gaan, met als klap op de vuurpijl weer de vertrouwde Dutchweek Snowtime van 1 tot 8 mei 2021. Wij kijken er enorm naar uit en hopen jij ook!

Voor vragen kun je ons altijd mailen, bellen of chatten of bekijk de antwoorden op ons FAQ-overzicht.

Bekijk de Corona FAQ Neem contact met ons op

Ontvang aanbiedingen, nieuws en tips;

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Menu

Zoeken op Snowtime.nl

Zoek op: Dutchweek, Val Thorens, Sölden, Oostenrijk,