BIJ CODE ORANJE GELD-TERUG GARANTIE BINNEN 14 DAGEN ! Meer informatie

Je kunt ons tussen 9:00 en 17:00 uur bereiken op 020-8200 600

Snowtime Travel logo

Vragen, of advies nodig?
Stel je vraag in de live chat

Klanten waarderen ons met een 8.5!

Informatie m.b.t COVID-19

Snowtime wil je zoveel mogelijk zekerheid en informatie bieden m.b.t het Corona-virus. Zolang het kan en mag, doen wij er alles aan om jouw wintersport uit te voeren!
Hoe? Dat lees je hieronder aan de hand van de volgende 5 onderwerpen:

 1. Versoepeling annuleringsvoorwaarden en Geld-terug garantie
 2. Advies over het afsluiten van een reis- en/of annuleringsverzekering
 3. Actuele reisadviezen per land
 4. Algemene Coronamaatregelen skigebieden
 5. De rol van de SGR

Annuleringsvoorwaarden en Geld-terug garantie

Code oranje/rood? Geld-terug garantie!

Heeft de Nederlandse overheid op jouw vakantiebestemming code oranje of code rood afgegeven naar aanleiding van COVID-19? Dan is Snowtime genoodzaakt de reis te annuleren en staan wij garant voor een Geld-terug garantie en de (aan)betaalde reissom wordt binnen 14 dagen gerestitueerd*.  Heb je bij de (aan)betaling gebruik gemaakt van een Corona-voucher, dan wordt dat deel van de reissom weer teruggezet op je voucher. Deze Geld-terug garantie is van kracht op alle vakanties met aankomst tussen 27 november 2020 en 8 mei 2021. Ook reeds geboekte vakanties vallen onder deze regeling.

Gratis annuleren tot kort voor aankomst

Om je bij het boeken meer zekerheid te geven, heeft Snowtime in overleg met veel accommodaties de annuleringsvoorwaarden versoepeld. Dit betekent dat je vaak nog tot 5, 4 of zelfs 3 weken voor de aankomstdatum gratis kan annuleren zonder opgaaf van reden*! Op onze website staat bij vrijwel elke accommodatie de gratis annuleringstermijn vermeld. Of gebruik de speciale filterGratis annuleren t/m’. Mocht de versoepelde termijn zijn verlopen, dan gelden  de reguliere ANVR-annuleringsvoorwaarden, deze zijn ook op de Dutchweek Snowtime van toepassing.

* minus reserveringskosten

Geld-terug garantie en gratis annuleren wintersport

1. Staat bij de door jou geboekte accommodatie de gratis annuleringstermijn in weken vermeld?

Ja? Bekijk op onze website tot hoeveel weken voor aankomst het mogelijk is je wintersport gratis te annuleren.
Nee?
Het eventuele reisadvies (code oranje/rood) op jouw reisbestemming is dan bepalend voor het gevolg. Zie 3.

 

2. Is de gratis annuleringstermijn van je geboekte accommodatie verlopen?

Ja? Het reisadvies (code oranje/rood) op jouw vakantiebestemming is bepalend voor het gevolg. Zie 3.
Nee? Dan kan je gratis annuleren zonder opgaaf van reden. De (aan)betaalde reissom wordt zo snel mogelijk gerestitueerd.

 

3. Is er sprake van code oranje/rood?

Ja? Dan is Snowtime genoodzaakt de reis te annuleren. Daarbij staan wij garant voor een geld-terug garantie binnen 14 dagen van je (aan)betaalde reissom (m.u.v. reserveringskosten).
Nee?
En kies je er zelf voor om je wintersport te annuleren, dan gelden de reguliere ANVR-voorwaarden. De kosten zijn afhankelijk van het aantal dagen dat je voor aankomst annuleert. Heb je geboekt met een Corona-voucher, dan worden de annuleringskosten in eerste instantie met je voucher verrekend.

 

 

Bekijk ons aanbod met flexibele annuleringsvoorwaarden!

 

Verzekeringen

Ons klemmende advies in deze onzekere tijden is dat je goed verzekerd op reis gaat. Daarmee doelen we op zowel een reisverzekering als een annuleringsverzekering. Er zijn diverse scenario’s te bedenken waar de verantwoordelijkheid van de ene partij (de reisorganisatie) ophoudt en die van de ander (de verzekeringsmaatschappij) begint. Als voorbeeld: je raakt tijdens je vakantie besmet met het coronavirus. De kosten die dan gemaakt moeten worden voor o.a. medicatie, (langer) verblijf of extra reiskosten zullen door de meeste reisverzekeringen worden gedekt. Check daarom goed je huidige verzekering en/of bekijk de voorwaarden van onze partner Allianz!

Meer informatie over onze verzekeringen

 

Actuele reisadviezen

Controleer altijd zelf voor vertrek de regelgeving van jouw vakantiebestemming. Indien er sprake is van een verplichting, is dit je eigen verantwoordelijkheid. Een dergelijke verplichting kan bijvoorbeeld gelden voor het invullen van een COVID-formulier of het afnemen van een Corona-test.

Ga voor de actuele reisadviezen naar:

 

Algemene corona-maatregelen skigebieden

De meeste skigebieden hebben inmiddels een ‘basis pakket’ aan corona maatregelen voor komend winterseizoen samengesteld. Bergdorpen die deze zomer open waren en de skiliften hebben ingezet voor wandelaars en mountainbikers, hebben al veel ervaring opgedaan met wat belangrijk en ook uitvoerbaar is. Veelal gaat het om maatregelen met een algemeen karakter. Hieronder lees je de meest actuele corona-maatregelen:

Neem ook de samenvatting hieronder door:

 • In veel skigebieden zijn informatieborden geplaatst met daarop de veiligheidsregels (o.a. in restaurants, winkels en bij de skiliften);
 • In wachtrijen en openbare ruimtes zal 1 tot 1,5 meter afstand gehouden moeten worden en zal het dragen van een mondkapje vaak verplicht zijn;
 • Er zullen voldoende mogelijkheden zijn om je handen te desinfecteren;
 • Geen tot minimale après-ski mogelijkheden;
 • In publieke ruimtes zullen looproutes gehanteerd worden;
 • Bij ski- en snowboardlessen zal een limiet worden gesteld aan het maximaal aantal leerlingen dat per klas wordt toegestaan.

Aan bovenstaande maatregelen kunnen geen rechten ontleend worden. Check altijd zelf de meest actuele reisinformatie. Hebben wij een belangrijke update gemist? Laat het ons weten via info@snowtime.nl

 

De rol van de SGR

Snowtime is aangesloten bij de SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden). De SGR staat garant voor de door jou (aan)betaalde reissom. Mocht er dus onverhoopt een extreme situatie ontstaan waardoor Snowtime failliet zou gaan, dan krijg je de (aan)betaalde reissom terug. Zie voor meer informatie de site van de SGR.

 

Vertrouwen

Wij hebben er alle vertrouwen in dat we een mooi wintersportseizoen tegemoet gaan, met als klap op de vuurpijl weer de vertrouwde Dutchweek Snowtime van 1 tot 8 mei 2021. Wij kijken er enorm naar uit en hopen jij ook!

Voor vragen kun je ons altijd mailen, bellen of chatten.

 

Bekijk ons aanbod inclusief onze versoepelde annuleringsvoorwaarden!  Neem contact met ons op

Ontvang aanbiedingen, nieuws en tips;

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Menu

Zoeken op Snowtime.nl

Zoek op: Dutchweek, Val Thorens, Sölden, Oostenrijk,